محلول پاشی پس از پایان یخبندان زمستان انجام میشود. استفاده از کودهای ریز مغذی واسیدهای امینه وکودهای کامل پتاس فسفر بالا به جهت تقویت پیاز دختری و افزایش گلدهی و تامین عناصر مورد نیاز گیاه انجام می گیرد.
زمان : بهمن ماه تا نیمه فروردین با فاصله هر 15 روز در چهار مرحله
فواید محلول پاشی زمستانه زعفران:
1- افزایش قدرت کلروفیل سازی
2-افزایش قدرت رشد رویشی و تثبیت در رشد جوانه انتهایی 3-افزایش نقل و انتقال عناصر غذایی در گیاه زعفران 4-افزایش وزن و تعداد پیاز (بنه) و افزایش رنگ پذیری و افزایش گل آوری 5-افزایش مقاومت گیاه به سرما و گرما و تنش های محیطی
6-درشت شدن و افزایش قد کلاله
نکات قابل توجه در محلول پاشی :
1-از محلول پاشی در روزهای بارانی خودداری کنید. همچنین پیشنهاد می گردد به هنگام محلول پاشی سطح اندام هوایی و بخصوص برگها به طور کامل خیس شود حتی المقدور از آب زلال استفاده گردد.
2-محلول پاشی در برگ ها در دمای زیر 10 درجه انجام نشود.
3-محلول پاشی بعد از آبیاری انجام شود چون بعد از آبیاری روزنه برگ ها باز می شود و شرایط جذب عناصر تسهیل می گردد یا حداقل زمین مقداری رطوبت داشته باشد.
از اواخر بهمن تا نیمه اسفند ، برگهای زعفران که از راس پیازهای دختر روییده اند از رشد باز می مانند و ریشه ها که از کف پیاز مادر روییده اند خشکیده و پیاز مادر در جسم پیازهای دختر مستهلک می شود و از این پس پیاز دختر و پیازچه هایی که فاقد ریشه می باشند برای تغذیه و درشت شدن در طول ماه های اسفند و فروردین فقط به جذب برگی و فتوسنتز و ذخیره سازی مواد غذایی از باران های فصلی متکی هستند. محلول پاشی مزرعه در این دوره کوتاه با کودهای کامل با فرمول مناسب و تحقیق شده ، موجب درشت شدن پیازها و گل آوری آنان در سال بعد و نهایتا افزایش تولید در مزرعه زعفران می شود. در سالهای خیلی سرد در ماههای دی و بهمن باید از آبیاری مزرعه خودداری نمود ، زیرا باعث یخ زدگی و فساد پیازها می گردد. آخرین آبیاری در اواسط فروردین ماه است ، زمانی که برگهای زعفران رو به زردی می گرایند ، بعد از آن برگها را چیده و بعنوان خوراک دام استفاده گردد.
از چه نوع کودی برای محلول پاشی استفاده کنیم؟
از کودهایnpk پنج کیلوگرم در هر هزار لیتر آب استفاده گردد.
کود رویی۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم ، کودآهن ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم ، هرکدام در هزار لیتر آب حل کرده و استفاده کنید.