زعفران مرغوب

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

-1 سرشاخه های زعفران باید شیپوری مانند باشند

 

 

برای تشخیص زعفران اصل و واقعی بهتر است که ابتدا به سرشاخه ها نگاه کنید. این روش ساده ترین روش برای شناسایی زعفران واقعی و خوب است. زعفران دارای سه سر شاخه است که قسمت بالای آن شیپور مانند است. هرچه به سمت بالا بروید متوجه می شوید که شیپور باریک تر می شود.

 

۲- تشخیص زعفران اصل از کلاله ها

کلاله های زعفران، یکی دیگر از بخش هایی است که می توان از طریق آن به صحت اصل بودن زعفران پی برد. کلاله ها نباید به شدت براق باشند. در چنین شرایطی باید برای تشخیص میزان مرغوبیت زعفران مربوطه را به آزمایشگاه فرستاد.

زعفران و ذرت یک شباهت دارند و آن هم کلاله های آن ها است. کلاله های ذرت حالت مستقیم دارند اما در زعفران این رشته، به صورت انحنا دار می باشند. این انحنا نشان از مرغوبیت و اصل بودن زعفران دارد.

۲- تشخیص زعفران تقلبی با کاغذ کاهی یا روزنامه

 

کمی از زعفران مورد نظرتان را بین کاغذ کاهی و روزنامه قرار دهید و فشار دهید. اگر در جای فشار زعفران، ذرات روغن و چربی مشاهده کردید نشان از این دارد که زعفران تقلبی است اما اگر زعفران پودر شود و اثری از چربی نباشد نشان از سالم و خالص بودن زعفران دارد.

 

۳- زعفران اصل سرعت رنگدهی پایینی دارد

زعفران اصل و مرغوب سرعت رنگدهی پایینی نسبت به زعفران تقلبی دارد. برخی سودجویان قسمت زرد رنگ رشته زعفران را که قیمت پایینی هم دارد را رنگ می‌کنند و با رشته های قرمز زعفران ترکیب میکنند. این بخش های رنگ شده هم خیلی سریع رنگ می دهند.

۴- تشخیص زعفران اصل توسط گاز شهری

گاز شهری متان یک شناساگر قوی برای زعفران اصل می‌باشد.

مقداری از زعفران را روی گاز بگیرید. اگر رنگ آن بنفش یا نارنجی شود، نشان از این دارد که زعفران خالص است. اما اگر زعفران به رنگ زرد تبدیل شود، نشان از ناخالص و تقلبی بودن زعفران دارد.

۵- تشخیص زعفران خوب با بنزین

زعفران در بنزین حل نمی شود اما برای تشخیص زعفران اصل باید مقداری از زعفران را در بنزین بیندازید. اگر بنزین رنگی شد، نشان از این دارد که زعفران شما اصل نیست و از جمله زعفران های ساختگی است.

۶- تشخیص زعفران خوب با آب جوش

اگر کمی زعفران را در آب جوش بیندازید، تا ۵ دقیقه صبر نمایید و متوجه شوید که رنگ شاخه ها به سفید متمایل نشده نشان از اصل بودن آن دارد. اگر زیر ۵ دقیقه شاخک ها سفید شوند یعنی زعفران مورد نظر تقلبی است.

۷- تشخیص زعفران مرغوب با طعم و بو

کسانی که در کار خرید زعفران هستند، خوب می دانند که طعم و بوی زعفران اصل یکتا است. بدین معنی که، رنگ و بو مزه زعفران، به عنوان یک شناساگر ثابت محسوب می شود. اگر کمی شاخک های زعفران را بچشید متوجه خواهید شد که کمی تلخ است اما بوی مطبوعی داردبوی زعفران کمی تند است اما دلنشین است!

راه تشخیص مرغوبیت زعفران

خوب و خالص را می توان از طریق رنگ و بو تشخیص داد. رنگ زعفران مرغوب، زرد مایل به نارنجی قرمز است. در ضمن زعفران بوی بسیار مطبوع و نافذی دارد به طوری که هر چه بوی زعفران بیشتر باشد، یعنی تازه تر است. نباید فراموش کرد که بوی کم نشانه کهنه بودن زعفران یا خالص نبودن آن است. طعم و رنگ خوب زعفران به نوع زعفران هم بستگی دارد. در غذا هرچه زعفران غلیظ تر باشد، رنگ آن زرد پررنگ ، زرد مایل به طلایی یا قرمز می شود. هرچه رقیق تر باشد، رنگ آن کمتر می شود. اگر زعفران تازه باشد و دور از گرما، نور آفتاب و رطوبت در ظروف شیشه ای در بسته در شرایط خوب نگهداری شده باشد و از نظر اکولوژیک کشت آن در شرایط آب و هوایی مناسب باشد، مزه و بویش بهتر خواهد بود. فراموش نکنید زعفران های دسته ای مرغوب ترین نوع زعفران هستند و طی روند جابه جایی ممکن است قسمتی از زعفران خرد شود و تنها قسمت پایین آن باقی بماند که از مرغوبیت زعفران و ارزش آن می کاهد. 

 

پیاز زعفران قائنات

با توجه به اینکه قائنات پایتخت زعفران جهان بوده و متقاضی برای خرید بذر این منطقه بسیار زیاد می باشد لذا بر آن شدیم تا مجموعه ای را تشکیل دهیم تا ضمن استخراج اصولی پیاز زعفران،با کیفیت ترین محصول را نیز برای مشریان عزیز تهیه نماییم. این مجموعه متشکل از مدیر،انباردار،راننده تراکتور،راننده کامیون،سرپرست کارگران و کارگران محترم در چند اکیپ مجزا می باشد.

facebook twitter google pinterest rss instagram telegram